Monday, October 2, 2023

Hooaja avakoosolek 28. septembril 2023

 

Osales 13 seltsilist ja 1 külaline.

Meenutasime Vello Hallingut

Kuna Vello oli tihedalt seotud Eesti Rahva Muuseumiga, siis tegime seekord korjandusringi ERM-i Sõprade Seltsi algatatud Fr. R. Kreutzwaldi hauaplatsi korrastamise toetuseks.

https://www.erm.ee › content › sõprade-selts

Vilja ülesandeks jäi välja selgitada, kuhu kõik see Vello filmitud kultuurilooline materjal hoiule on antud ja/või antakse.


Sünnipäevalapsed

Veelkord palju õnne Ukule! Eriti, et juubeliks kavandatud suguvõsaraamat saigi õigeks ajaks valmis! Kohalolijad võisid seda ka sirvida, kuid kuna teos sisaldab väga isiklikke andmeid, siis paraku seltsi raamatukokku pole lootust seda väljaannet saada. Isegi kui tehakse veel teine, veelgi parem trükk. Aga tubli ikkagi!

Virve hoolitseb jätkuvalt, et meil kõik õigel ajal õigesti tehtud saaks. 

Õnnitleda saime ka Edat – tema väikese juubeli puhul, ning Uunot – Veskivaramu auliikmeks valimise puhul. Viimaks selgus ootamatult, et meie koosolek toimus täpselt pealinnast kohalesõitnud seltsi uue esimehe Aare Pällini sünnipäeva päeval, aga õnneks oli sünnipäevalapsel endal jagamiseks kommikarp kaasas. Palju õnne Aarelegi!


Hooaja plaanid
  • Eda ja Urmase suvistest leidudest Alvrete suguvõsa ajaloost saame lähemalt kuulda mõnel järgnevatest kokkusaamistest. Tänu omaenda kunagisele veskile on ka nemad huvitatud meie veskisõprade seltskonna tegemistest ning arengutest weskiwiki täiendamise vallas.

  • Koostöö Veskivaramuga on jätkuvalt õhus, praeguse seisuga ootame ühise väljasõidukoosoleku teadet. Siis peaks saama juba natuke selgemaks, mis ja kuidas edaspidi toimuma hakkab. Eesmärgiks on teha veskipidajate ja möldrite andmed, elu- ja suguvõsalood internetis (weskiwikis) kättesaadavaks.

  • Mõelge ka selle peale, kus võiks korraldada detsembrikuise kokkusaamise, kuhu sõita maikuus ekskursioonile ning mis koolituse osas maad kuulata.

    Küsitlusleht järgmisel koosolekul.

  • Jätkame ikka ka oma kohtumisi Raadi kalmistul, nüüd sügisel siis, kui lehed langenud, ja kevadel lumemineku järel. Suvel tunde järgi. Teade tuleb osakonna listis lühikese etteteatamisega, kuid alati lootusrikkalt osalejaid oodates.                                                                                                                     

    Seekord oligi vaheldumisi nii rõõmsaid kui murelikke mõtteid.

Pikemad plaanid 

  • Uusvanade murekohtadega tegelemine (privaatseks kuulutatud andmed Genis, lüngad ja vead Haudi andmebaasis).

Seltsi esimehe ettepanekud

  • Põnevamate teemadega ettekandekoosolekud videosse võtta ja YouTube'i üles riputada.

  • Lahendamist vajavate küsimuste tarvis tekitada toimkonnad (valdkonna asjatundjad+juhatuse liige+huvirühma esindajad), neilt ka tagasiside ja aruandmine.

    Nt Kuidas seltsi ja osakondade kodulehti paremaks teha?

  • Seltsi liikmete uurimuste avaldamise toetamine. PDF-raamatud.

Ikka selleks, et

  • selts oleks rohkem tuntud ja mõjukam

  • selts oleks tegusam

  • liikmetel oleks seltsist rohkem tuge ja kasu.


Fotod: Urmas Madiste.



No comments:

Post a Comment