Thursday, November 5, 2020

 Koosolek 29.10.2020

Kohtusime Noora õppeklassis, osales 6 seltsilist.


Juhan Koni ettekanne Konni kivist ja muust.
Kuivalt krõbisevana kõlav sõna „stendiettekanne“ kõrvuti mahlaka pealkirjaga „Miu nimi on taivan kirja pantu“ Võru Instituudi perekonnanimede teemalise konverentsi kavas mõjus intrigeerivalt. Lisaks veel listis levitatud konverentsikutse sabas märge, et ärge ikka väga tulge, sest osalejate arv on samahästi kui täis. Meie õnneks oli „stendiettekandja“ meie oma Juhan Koni, kes lahkesti nõustus asja lähemalt seletama.
Üha vihmasemas pimenevas oktoobriõhtus jälgisime „oh me teame, mis tunne see on“-kaasaelamisega Juhani otsinguteteed perekonnanime Koni/Konni/Connij jälgedes vakuraamatute, hingeloendite ja meetrikaraamatute lehekülgedel. Aga et reisijuhtideski mainitud kivi kirikaias võib osutuda omaenda esivanema (oletatavaks) hauatähiseks – vaat sellepärast võime Juhani üle vaid rõõmustada! Kuna kivil mingeid aastaarve pole, jääb nii mõndagi siiski vaid oletuseks – kes, millal ja kas ... 

Jätkuvalt väärib imetlust Juhani pühendumus nii teemasse süvenemisel, esitluse ettevalmistamisel kui ka tema avaram vaade uuritavale (näiteks teoperemehe seisus vrdl teenistusaadel).


Fotod: Juhan Koni


Mõningase kahetsusega pöördusime tagasi seltsi igapäevaelu küsimuste juurde. Neist lühike ülevaade:

1. Raamatukogu.
Osakonna (või miks ka mitte üleüldse seltsi) liikmete koduraamatukogudes leiduv kirjavara – ehk väikeses tiraažis, käsikirjalisena ja/või väheütleva pealkirjaga elu- või kodulooline materjal, mälestused jms, mida ei raatsi päris ära anda, kuid mille olemasolust võiks märksõnade abil siiski teadust jagada. Ning edasi on juba isiklike läbirääkimiste teema, kas ja kuidas konkreetset teost näha ja kasutada saab. 
Katsetame Dropboxi võimalusi osakonna raamatute registri jagamiseks.

2. Aastakoosolek. Volituste kogumine ning volitajate seisukohad saadikule arvessevõtmiseks.

3. Sugupuu vormistamine Creately programmiga. Väljatrüki kogemustest, mõned valminud lehed ka kohapeal tutvumiseks. 


No comments:

Post a Comment