Monday, November 29, 2021

Koosolek Nooras 24.11.2021

 

Meie tutvus Geniga on juba nii ammune, et läks tarvis alles üsna hiljuti suguvõsauurimisse süvenenud Kalevi värsket pilku, et tuletada meelde põhitõdesid ning oma pettumistest ja tõrgetest üle saada. Näiteks siis:

1. Tuleks klõpsata kõigi nende pisikeste ikoonide peal ning julgelt huvi tunda, mida ilmuvad menüüribad pakuvad. Kõik küll alati ei pruugi toimida, kuid siis tasub kas kirjutada ja küsida, milles asi või mõne aja pärast uuesti proovida. Geni on nagu elus organism, mis pidevalt muutub ja areneb ning mille mõni osa aeg-ajalt üles ütleb.

2. Kui sa pole sisestatud andmetega rahul, siis võta ühendust haldaja/haldajatega, samuti võib Genist kasu olla siis, kui soovid oma suguvõsa-asju kellegagi arutada, uurimisel abi küsida, kontakte leida või muidu vereliinipidi suhelda. Võib muidugi juhtuda, et vastuseks on vaikus – inimeste huvid ju muutuvad ning ega inimesed isegi igavesed pole.

3. Mil iganes andmete sisestamisel või kasutamisel hätta jääd või tekib mõni küsimus, siis selleks ongi Geni-kuraatorid, kellele kirjutada.


Kuna Kalev tegutseb Geni Pro's, siis päris kõike, mida ta ekraanile kuvas, lihtkasutaja oma arvutis ei näe - kuid üheskoos saame sellegagi toime. Nüüdseks on meie meilile jõudnud mitme kuraatori kontaktaadress, link Henn Sarve kümmekonna aasta eest Tartu osakonnas peetud loengu salvestusele ning Kalevi enda telefoninumber, millele ummikusse sattudes helistada.


Eva ja Virve koostöös oli saadaval ka Põlvnemisloo trükivärske number, aitäh tegijatele!

Kokkusaamisele lisas valgust lauaotsal põlev küünal – päev enne oma 91. sünnipäeva oli meie seast lahkunud Olaf Langsepp. „Tavaliselt ta kuskil siin nurga peal vaikselt istus,“ meenutas Juss.  

Seekord osales seitse seltsilist. Küünlatuld ära puhudes tundus, nagu oleks meid olnud kaheksa.    

No comments:

Post a Comment