Monday, September 20, 2021

 

Koosolek 16.09.2021


Saime kokku Noora õppeklassis. Osales 8 seltsilist, teiste seas ka värskelt osakonnaga liitunud Kalev.

Ega meil siin uutele armu ei anta, vastupidi – värskele energiale leitakse kohe rakendamisvõimalus ning nii oleme Kalevi nõusse saanud Peipsitaguste töögruppi juhtima. Hetkel on nende listis juba üle 10 inimese ja käib aktiivne infojagamine.

Nagu iga uue liikmega tulekuga, kerkis taaskord esile uuritavate nimede andmebaasi küsimus – mis (perekonna)nimesid uuritakse/on juba uuritud, kes uurib/on uurinud, kuidas vajadusel uurijaga ühendust saada ja/või kogutud materjaliga tutvuda.

Samasse suunda jääb ka kodu- ja perelooliste trükiste teema – väikestes maa-raamatukogudes võib olla kohalike inimeste koostatud väikesetiraažilisi või isegi käsikirjalisi uurimusi, millest ester.ee midagi ei tea ning millele sattumine on suuresti juhuslik.

Küsimus on praeguseks osakonna listis laiali saadetud ning ka juhatusele asjast teada antud. Midagi uut selles ju pole, Hiiu ja Läänemaa ning Pärnu osakonnal on nende uuritavad nimed oma kodulehel üleval. Kui proovime nüüd ka Tartumaa uurijate andmeid kokku saada ja kättesaadavaks teha, küllap siis selguvad tegelikud võimalused ja raskused.

Koosolekul meenutasime ka meie endi korraldatud suvepäevi Kodavere kihelkonnas – kõigepealt vaatasime Kalevi ja Vilja tehtud pilte ning seejärel võtsime taaskord ette maikuisel aastakoosolekul esitletud kava koos tagantjärele-targemana kommentaaridega: mis ja kuidas tegelikkuses toimus.

Üldmulje on pigem hea, osalejad olid väga toredad ja tublid ning tundub, et saime kenasti hakkama, kuid otsustame siiski ka otse küsida ja suvepäevadel käinutele tagasisidelehed saata.

Suvepäevade ülevaade on ilmumas Aastaraamatus 2021.

Seniks mõned fotod (1.-3. ja 5. Kalevilt, 4. Viljalt):

Suvepäevade avamine Pala kultuurimajas

Venemaa-teemaline töörühm tööhoos

Rahvapäraste laulumängudega õhtu Turgi talus


Assikvere seltsimaja ees


Pala mõisas

No comments:

Post a Comment