Tuesday, April 16, 2019


Eesti Genealoogia Seltsi Tartu osakonna seis 2019. aasta aprillis:
Nimekirjas on 35 liiget, senine juhataja Mall Pendin on soovinud tagasi astuda. Ka seni juhatusse kuulunud Eha Nimrod on aktiivsest korraldustööst tagasi tõmbunud, kassapidajana jätkab Virve Redi.
Osakonna edasise tegevuse kavandamiseks ning selleteemalise koosoleku paremaks ettevalmistamiseks nõustusid EGeS-i Aastakoosolekul osalenud Tartu osakonna liikmed ettepanekuga välja selgitada:
  • kas üldse on huvi osakonna tegevuse jätkamiseks
  • milles see tegevus võiks seisneda
  • mis on seltsi liikmete endi konkreetsed huvid, võimalused, vajadused ja ettepanekud.
Telefoni teel või meilitsi õnnestus ühendust saada 18 liikme ja 2 varasema kaastöölisega, 3 aadressilt tuli teade, et „ei saa vastata või pole kasutusel“, 13 adressaati ei ole reageerinud.
Et mitte jätkuvalt inimeste postkaste koormata, kuid huvilisi siiski meie tegemistega kursis hoida, siis alustame katseliselt kodulehega võrreldes lihtsamini hallatavat blogi. Kuni uue otsuseni võtab kirjatoimetaja ülesande enda peale Vilja Pärn.





Armsad Tartu kandi sugupuu-uurijad!

Suur tänu kõigile, kes leidsid aega, et jagada oma mõtteid seltsi osakonna edasise tegevuse kohta. Järgnevalt lühike kokkuvõte:
Meid ühendab 1) huvi oma juurte vastu
                        2) Tartu kui lähim suurem koht 
                        3) soov üksteise tegemistega kursis olla ja omavahel suhelda.

Kuid kas leiame ka tahtmist ja võimalust midagi üheskoos teha? Mis võiks üldse meid omaette ühendusena kokku tuua, kui nii palju põnevat toimub niigi - huvitavad ja asjakohased loengud Nooras, avatud osavõtuga ekskursioonid ja mõte veel ühest lisajõulupeost tekitab pigem stressi.
Paljud meist on oma uurimistöös jõudnud seisu, kus materjal on enam-vähem koos, kuid nüüd oleme küsimuse ees: mis ja kuidas edasi? Kuidas vormistada? Mitmes eksemplaris? Kuidas orienteeruda pidevalt arenevas tehniliste võimaluste maailmas? - Kes on juba selle tee läbinud, palun jagage oma kogemusi ja nõuandeid. Ehk võikski see olla mõne järgmise koosoleku teema ning võib-olla oskab keegi ka soovitada mõnd asjatundjat (trükimuuseumist?), keda rääkima kutsuda?
Paraku on meie ühiseks jooneks ka suur hõivatus kõikvõimalike muude tegemistega, nii et kõigile sobivat aega kokkusaamiseks on keeruline leida. Jätame selle siis edaspidiseks, kuid ärme seniks tuld ka päris kustuda lase ning jagagem oma tegemisi ja mõtteid meie ühises blogis.                                                                                                                                     Jõudu ja ikka ärksat meelt meile kõigile!


Niisiis, oodatud on kõikvõimalikud kaatööd, arvamused, ettepanekud, abi- ja nõuküsimine, teated jne.  
Kas kommentaarina, mille pealkirjastaks pigem: „Ettepanekud ja küsimused“ või meilitsi bent.vilja@gmail.com – siis jõuab see järgmisse blogi sissekandesse.

Sõnum osakonna kassapidajalt Virve Redilt:
Liikmemaksu saab tasuda                                                                                     EE25 2200 2210 5033 7654 Virve Redi                                 ja sularahas seltsi koosolekutel.






Uudistes:
Väga tore tegevus viludeks kevadilmadeks või vihmasel suvepäeval on kaasalöömine Rahvusarhiivi uues ühisloomes, mis seisneb vallakohtute materjali arvutisse sisestamises. Soovi korral kogemusnõustamine, vajadusel tellime Noorast koolitustunni. Vaata ka www.ra.ee/vallakohtud